O nama

IMG_20170402_182748
IMG_20170402_183056
IMG_20170402_183148

O nama

Imanje obitelji Žabić (tata Goran, mama Helena i mala Ema) nalazi se u Kapelici, pitomom moslavačkom selu smještenom između Garešnice i Kutine. Čista priroda, zelenilo i svježi zrak savršeni su uvjeti za ekološki uzgoj hrane pa nam 2012. godine nije bilo teško upustiti se u sadnju plantaže haskapa.

Tada nismo znali u što se upuštamo, koliko nas truda i posla čeka, ali danas, nakon svega, ponovno bismo krenuli istim stopama.

Naš voćnjak posađen je na 7.000 m2 i u njemu se nalazi 1.600 grmova haskapa. Od prvog smo dana odlučili kako ćemo agrokemijska sredstva svesti na minimum, godinama nismo primjenjivali pesticide i mineralna gnojiva, a u ožujku 2017. ušli smo u proces stručnog nadzora kako bi i službeno dobili oznaku eko proizvođača.

Haskap je iznimno otporan na bolesti i nametnike što je bio glavni razlog odabira haskapa kao kulture koju ćemo posaditi u voćnjaku. Kad je u pitanju prihrana, koristimo isključivo organsko gnojivo u peletima i zrelo stajsko gnojivo. Tako smo u jesen 2016. grmove prihranili s 25 tona zrelog, konjskog gnojiva, savršenog za zdrav razvoj biljaka i još zdravije plodove.

Umjesto teške mehanizacije, odlučili smo se za zeleniji pristup obrađivanju tla pa tako grmove svake godine okopavamo, malčiramo slamom dok je prostor između grmova zatravnjen djetelinom koju redovno kosimo.

I berbu obavljamo ručno kako bi bobice ostale neoštećene i do naših kupaca stigle potpuno svježe i ukusne kao da su netom ubrane s grana.

Ove godine planiramo uvesti sustav navodnjavanja, a potom namjeravamo investirati u protugradne mreže te širenje voćnjaka.

Što god radili, budite sigurno da ćemo i dalje naš haskap uzgajati potpuno ekološki, bez ikakve ‘kemije’ i ‘kemijanja’. Samo prirodno i domaće, iz samog srca Hrvatske.

Sve informacije i narudžbe na

0977 515396